Tar over lederklubba i Stjørdal historielag

Tar over lederklubba i Stjørdal historielag

01.04.22 10:11 av Birger Moksnes

Stjørdal historielag avviklet sitt årsmøte forleden. Her ble Jan Erik Sundøy (67) valg som ny leder. Sundøy tar over lederklubba etter Kjell Erik Pettersson som har ledet historielaget gjennom 36 år. Selve lederklubba er i seg selv et lite historisk klenodium. Klubba er laget av treverket fra propellen på et britisk Halifax-fly som ble skutt ned av tyskerne over Stjørdal under krigen i aprildagene i 1942.

Les mer
Sommertur til Austrått

Sommertur til Austrått

01.07.22 16:02 av Birger Moksnes

Stjørdal historielag inviterer medlemmer og andre interesserte med på sommertur til Austrått Fort og Austråttborgen på Brekstad i Ørlandet søndag 17. juli. Vi skal besøke kystfortet fra krigens dager der kanonbatteriet består av et av trippeltårnene fra den tyske slagkrysseren «Gneisenau». Dette er i dag det eneste gjenværende trippeltårn av sitt slag i verden. Herregården og Austråttborgen har siden tusentallet vært kjent som sete for flere personer som har spilt en rolle i norsk historie. Borganlegget sto ferdig restaurert i 1961 og er en av de eldste stormannsgårdene i Norge. Vi blir servert to-retters lunsj på Hovde Gård på Brekstad. Den gamle husmorskolen er gjort om til hotell og spisested, og er en attraksjon i seg selv.

Les mer
Olgas bok

Olgas bok

24.02.22 17:13 av Birger Moksnes

Olga Engen (1926-2017) levde sitt liv i beskjedne kår, født i det huset smeden på Hell bygde under en skyggefull åsrygg, død i et moderne sykehjem i Asker. Underveis bar hun tre etternavn, Lundemo etter sin far, Ekle etter den første ektefellen og Engen etter mannen hun møtte og giftet seg med sent i livet.

Les mer