Sommertur til Austrått

Sommertur til Austrått

Publisert av Birger Moksnes den 01.07.22. Oppdatert 16.08.22.

Stjørdal historielag inviterer medlemmer og andre interesserte med på

Sommertur til Austrått Fort og Austråttborgen på Brekstad i Ørlandet søndag 17. juli.


Turen kjøres med buss fra Stjørdal via Trondheim til Ørlandet med avgang klokka 09.00 fra parkeringsplassen ved NLM Gjenbruk og det gamle Posthuset i sentrum av Stjørdal.

Vi skal besøke kystfortet fra krigens dager der kanonbatteriet består av et av trippeltårnene fra den tyske slagkrysseren «Gneisenau». Dette er i dag det eneste gjenværende trippeltårn av sitt slag i verden.

Herregården og Austråttborgen har siden tusentallet vært kjent som sete for flere personer som har spilt en rolle i norsk historie. Borganlegget sto ferdig restaurert i 1961 og er en av de eldste stormannsgårdene i Norge.

Vi blir servert to-retters lunsj på Hovde Gård på Brekstad. Den gamle husmorskolen er gjort om til hotell og spisested, og er en attraksjon i seg selv.

Returen til Stjørdal går via Inderøy. Turen er beregnet å vare hele dagen.

Historielagets sommertur er åpen for alle. Historielaget er nødt til å ta forbehold om tilstrekkelig påmelding. Medlemspris for årets sommertur er 650,- kroner. Prisen omfatter bussturen, besøk med omvisninger på kystfortet og Austråttborgen, samt to-retters lunsj ved Hovde Gård. Drikke kommer i tillegg og må dekkes av den enkelte deltaker.
For ikke-medlemmer vil prisen være 850,- kroner.

Påmelding til historielagets leder Jan Erik Sundøy tlf 905 86 311 epost: jan.erik.sundoy@online.no
eller til
Kasserer Asbjørn Jakobsen tlf 958 89 829 epost: asbjorn.s.jakobsen@gmail.com

Påmeldingsfrist 10. juli.

 

NB:  TUREN AVLYST GRUNNET FOR LAV PÅMELDING!