Sommertur til Austrått

Publisert av Birger Moksnes den 01.07.22. Oppdatert 16.08.22.

Stjørdal historielag inviterer medlemmer og andre interesserte med på

Sommertur til Austrått Fort og Austråttborgen på Brekstad i Ørlandet søndag 17. juli.

Turen kjøres med buss fra Stjørdal via Trondheim til Ørlandet med avgang klokka 09.00 fra parkeringsplassen ved NLM Gjenbruk og det gamle Posthuset i sentrum av Stjørdal.

Vi skal besøke kystfortet fra krigens dager der kanonbatteriet består av et av trippeltårnene fra den tyske slagkrysseren «Gneisenau». Dette er i dag det eneste gjenværende trippeltårn av sitt slag i verden.

Herregården og Austråttborgen har siden tusentallet vært kjent som sete for flere personer som har spilt en rolle i norsk historie. Borganlegget sto ferdig restaurert i 1961 og er en av de eldste stormannsgårdene i Norge.

Vi blir servert to-retters lunsj på Hovde Gård på Brekstad. Den gamle husmorskolen er gjort om til hotell og spisested, og er en attraksjon i seg selv.

Returen til Stjørdal går via Inderøy. Turen er beregnet å vare hele dagen.

Historielagets sommertur er åpen for alle. Historielaget er nødt til å ta forbehold om tilstrekkelig påmelding. Medlemspris for årets sommertur er 650,- kroner. Prisen omfatter bussturen, besøk med omvisninger på kystfortet og Austråttborgen, samt to-retters lunsj ved Hovde Gård. Drikke kommer i tillegg og må dekkes av den enkelte deltaker.
For ikke-medlemmer vil prisen være 850,- kroner.

Påmelding til historielagets leder Jan Erik Sundøy tlf 905 86 311 epost: jan.erik.sundoy@online.no
eller til
Kasserer Asbjørn Jakobsen tlf 958 89 829 epost: asbjorn.s.jakobsen@gmail.com

Påmeldingsfrist 10. juli.

NB:  TUREN AVLYST GRUNNET FOR LAV PÅMELDING!