Olgas bok

Olgas bok

Publisert av Birger Moksnes den 24.02.22. Oppdatert 13.03.22.

Leif Ekle:  OLGAS BOK

Hvordan skrive et portrett av et helt vanlig menneske som har levd et normalt og stille liv, tilbaketrukket fra offentligheten?

Olga Engen (1926-2017) levde sitt liv i beskjedne kår, født i det huset smeden på Hell bygde under en skyggefull åsrygg, død i et moderne sykehjem i Asker. Underveis bar hun tre etternavn, Lundemo etter sin far, Ekle etter den første ektefellen og Engen etter mannen hun møtte og giftet seg med sent i livet. Olgas bok er et forsøk på en biografi om dette livet om et helt alminnelig menneske fra arbeiderklassen på bygda, en kvinne som aldri stakk seg ut, fornøyd med å forbli i det stillfarent nøytrale. Olgas livsløp så nesten ubegripelige endringer i samfunnet, sosialt, politisk og teknologisk. Samtidig møtte hun sin andel av prøvelser og motgang, motvirket av livsglede, ustoppelig pågangsmot og total hengivenhet til rollen som enslig mor.

Olgas bok er også en vemodig kjærlighetshistorie.

Boka ble lansert på biblioteket 12. mars - prisen er kr 320,-

Historielaget vil ta inn et lite antall for salg. Er du interessert i å kjøpe? - legg inn melding på vår kontaktside. Ved eventuell postforsendelse kommer portokostnader i tillegg.