Årsmøte 2021

Årsmøte 2021

Mange av medlemmene i historielaget er i en utsatt aldersgruppe når det gjelder covid 19. Vi har derfor besluttet å utsette årsmøtet for 2021 inntill flere av oss har blitt vaksinert. Når situasjonen anses nogenlunde trygg vil vi fastsette dato for møtet.

Les mer
Det gamle bildet

Det gamle bildet

Bildeserien Det gamle bildet i Stjørdalens Blad varte fra 1987 til 2019. I løpet av den tiden ble omtrent 2700 bilder presentert. Her er ei liste over bildene.

Les mer
Stjørdalsboka

Stjørdalsboka

De fleste bindene av den gamle Stjørdalsboka er utsolgt. Men fortvil ikke - alle bindene kan leses på Nasjonalbibliotekets sider. Her er linker til alle bindene:

Les mer
Hvor gammel er Værnes kirke?

Hvor gammel er Værnes kirke?

Det har gjennom tidene vært spekulert mye på hvor gammel Værnes kirke egentlig er. Etter Grubleseminaret i 2015 vet vi nå når treverket i takkonstruksjonen ble hogd....

Les mer
Kommuneinndelingen i Stjørdalen

Kommuneinndelingen i Stjørdalen

I 1937 ble Formannskapslovene vedtatt. Dette førte til at det ble opprettet Formannskaps-distrikt, senere ble disse kalt herreder - og nå i dag - kommuner. Grensene fulgte i stor grad prestegjeldene. Grensene for kommunene har vært i stadig forandring. I vårt distrikt har de sett slik ut:

Les mer

Samarbeidspartnere