Ny hjemmeside

Ny hjemmeside

Vi beklager at historielagets hjemmeside har vært nede ei stund. Men nå er vi på "lufta" igjen - på ei ny plattform og med et annerledes utseende. Denne nødvendige endringen kom litt brått på oss så hjemmesida er litt underutvikla og mager ennå. Men det blir bedre etter hvert. Den plattformen vi er på nå er mere moderne og bedre tilpasset nettbrett og smarttelefoner. Vi håper dere skal bli fornøyd med den.

Les mer
Det gamle bildet

Det gamle bildet

Bildeserien Det gamle bildet i Stjørdalens Blad varte fra 1987 til 2019. I løpet av den tiden ble omtrent 2700 bilder presentert. Her er ei liste over bildene.

Les mer
Stjørdalsboka

Stjørdalsboka

De fleste bindene av den gamle Stjørdalsboka er utsolgt. Men fortvil ikke - alle bindene kan leses på Nasjonalbibliotekets sider. Her er linker til alle bindene:

Les mer
Hvor gammel er Værnes kirke?

Hvor gammel er Værnes kirke?

Det har gjennom tidene vært spekulert mye på hvor gammel Værnes kirke egentlig er. Etter Grubleseminaret i 2015 vet vi nå når treverket i takkonstruksjonen ble hogd....

Les mer
Kommuneinndelingen i Stjørdalen

Kommuneinndelingen i Stjørdalen

I 1937 ble Formannskapslovene vedtatt. Dette førte til at det ble opprettet Formannskaps-distrikt, senere ble disse kalt herreder - og nå i dag - kommuner. Grensene fulgte i stor grad prestegjeldene. Grensene for kommunene har vært i stadig forandring. I vårt distrikt har de sett slik ut:

Les mer

Samarbeidspartnere