Bildekafè

Bildekafè

01.11.23 20:12
av Jan Erik Sundøy

Stjørdal historielag og Stjørdal Museum Værnes inviterer til ny bildekafé i Kirkestallen tirsdag 7. november kl. 11.00 – 13.00. På programmet står bilder fra Stjørdal før i tida. Mange av bildene har ikke vært offentliggjort tidligere. Det blir også quiz med gjenstander fra magasinet til museet. Arrangementet er åpent for alle. Inngang 100,- kr som inkluderer kaffe og vaffel.

Les mer
Bildekafé

Bildekafé

19.10.23 18:59
av Jan Erik Sundøy

Stjørdal historielag og Stjørdal Museum Værnes inviterer til bildekafé i Kirkestallen ved museet tirsdag 24. oktober klokka 11.00-13.00. Her viser vi bilder frå Gata i Stjørdal frå 1940 og fram til i dag. Quiz med gjenstander fra museets samling. Det blir anledning til å kjøpe kaffe og kake. Det er fri inngang for alle på bildekaféen.

Les mer
Filmkveld i Stjørdal historielag:

Filmkveld i Stjørdal historielag:

10.10.23 16:21
av Jan Erik Sundøy

Da stjørdalskvinnene demonstrerte mot anti- abortprestene på bedehuset på kvinnedagen. Stjørdal historielag inviterer til film- og bildekveld i auditoriet ved Ole Vig Videregående skole tirsdag 17. oktober klokka 19.00. Denne gangen vil historielaget vise en reportasje fra Stjørdal Lokal-TV fra våren 1992. Da besøkte «anti-abort-prestene» Ludvig Nessa og Børre Knudsen bedehuset i Stjørdal på selveste kvinnedagen 8. mars. Besøket vakte sterke reaksjoner blant den lokale kvinnebevegelsen. En stor delegasjon kvinner fra Stjørdal og Trondheim møtte opp på bedehuset for å snu ryggen til anti-abort-prestene. Et reportasjeteam fra Stjørdal Lokal-TV var til stede og filmet hele seansen på bedehuset. Reportasjen vises på film- og bildekvelden i historielaget.

Les mer
Utvandringen til Amerika

Utvandringen til Amerika

04.10.23 00:40
av Birger Moksnes

I løpet av en knapp hundreårsperiode utvandret over 80.000 trøndere til Amerika. Jostein Molde er historiker fra NTNU og har skrevet bok om emnet: "Det bli itj nå tå før trønderan kjæm. Utvandringen fra Trøndelag 1837-1930". Onsdag 22. november kommer han til Kirkestallen for å snakke om utvandringen fra Stjørdal og Trøndelag.

Les mer
Film- og bildekveld 22. mars 2023

Film- og bildekveld 22. mars 2023

16.03.23 14:48
av Jan Erik Sundøy

– Film- og bildekvelden denne gangen setter søkelyset på den nyere historien i Stjørdal. På programmet står filmopptak fra gamle lokal-TV i Stjørdal fra først på 90-tallet. Da produserte lokal-TV i Stjørdal faste ukerevyer med aktuelle innslag fra lokalsamfunnet. To av disse innslagene blir vist under onsdagens film- og bildekveld i historielaget. Film- og bildekvelden viser også innslag fra en historisk vandring på Hell med avdøde Blad-journalist og kulturprisvinner Thorbjørn Foss fra 1992. – Vi gleder oss spesielt til bildene som Arne Heggeseth skal vise. Han vil presentere noen historiske bilder fra sitt rikholdige arkiv. Heggeseths bilder dokumenterer de store forandringene som har skjedd i Stjørdal de siste 30 årene.

Les mer
Årsmøte 2023

Årsmøte 2023

20.02.23 16:02
av Birger Moksnes

Årsmøtet i Stjørdal historielag ble avholdt på Stjørdal museum den 14. februar. Bjørg Munkhaug går ut av styret - Unni Raaen Nysæther kom inn som nytt styremedlem. Ellers var det ingen endringer i styret. Utenom selve årsmøtet var det ingen kunngjorte innslag, men praten gikk livlig om ting av lokalhistorisk interesse.

Les mer
Hedres for en enorm frivillig innsats

Hedres for en enorm frivillig innsats

10.01.23 12:21
av Jan Erik Sundøy

– Begge har utført en enorm frivillig innsats, sier Jan Erik Sundøy i Stjørdal historielag. Historielaget hedret nylig Bjørg Munkhaug (77) og Kjell Erik Pettersson (78) for innsatsen de har utført for lokalhistorien i Stjørdal gjennom mange år. De to fikk tildelt sine æresdiplomer og erkjentlighetsgaver under en tilstelning i Stjørdal historielag nylig. – Æresmedlemsskap er en heder for mange års innsats og henger høyt, forteller historielagets leder. Han sier både Munkhaug og Pettersson har utført en mangeårig innsats det står respekt av.

Les mer