Velkommen til Stjørdal historielags nettsider!

Filmkveld
tirsdag 3. desember kl. 1900 på Stokkan skole - auditoriet.

Vi viser:

• Lørdag etter skattepengene  (SNK - 1985)

• Angrepet på Tirpitz i Fættenfjorden  (2000)

pause

• Kongens besøk i Stjørdal i 1959  (Stjørdal filmklubb)

• Jon Leirfall intervjuer Marie Renaa - om lorder, hertuger og andre laksefiskere som bodde på Renaa (NRK-1971)

• Hopprenn i Dullumsbakken  (1964)

I pausen blir det salg av kaffe og vafler ved Stjørdals-Blink fotballgruppe

Inngang kr. 100

Det er nettopp laget et hefte om Værnes kirke - dette kan kjøpes for kr.100
Dessuten har vi laget et spesialtrykk av: "Vise om Halsen" skrevet av Ole Hognes (1857-1936) - kr. 50

Merk dere:  Nytt visningssted  - Stokkan ungdomsskole ligger i nærheten av Fjellhallen.

StyreWeb

Historielaget vil snart ta i bruk administrasjonsløsningen StyreWeb. For dere som medlemmer betyr det at dere ikke lenger vil motta informasjon i form av brev fra oss.

Informasjon vil nå bli sendt som SMS (melding på mobiltelefon) og som epost. Dette vil være svært arbeidsbesparende for oss i forhold til tidligere distribusjon.

For de av dere som er medlemmer av Stjørdal Seniorforum vil StyreWeb være kjent fra før - de bruker samme løsning. Har dere installert appen Gnist vil dere få informasjon både fra Historielaget og Seniorforum der.

For at dette skal fungere godt er vi avhengig av et medlemsregister med korrekt mobilnummer og epost for de som har det. Det er derfor viktig at dere melder fra om endringer som skjer. Vi vil om kort tid sende ut en melding der dere selv kan kontrollere og endre deres egne opplysninger.

Værnes kirke
- en kulturskatt i stein og tre

Den nye boka om Værnes kirke er nå i salg i bokhandlene.
Den kan også kjøpes direkte fra Stjørdal historielag

Fagfolk innen mange områder har deltatt i dette forsknings- og bokprosjektet.
Det har gitt oss mye ny kunnskap om kirka. Med dendrokronologi har vi fått datert nøyaktig når de forskjellige deler av takkonstruksjonen ble bygd. Andre har tatt for seg Værnes kirkes plass og betydning i middelaldersamfunnet.

Les mere om boka her.

Utsendelse av informasjon til medlemmene.

Vi har i alle år brukt brev for å sende ut informasjon til våre medlemmer. Med ca 200 medlemmer vil dette koste oss ca 2200 kroner i porto hver gang.
For å spare oss dette har vi benyttet egne lokalkjente "postbud" for distribusjon. Det er også mye arbeid og utgifter med kopiering, legging i konvolutter osv.
Alt i alt en tungvindt og arbeidskrevende metode.

For å gjøre dette enklere og rimeligere for oss ønsker vi å gå over til distribusjon via epost og/eller melding på mobiltelefon.
For å få til dette trenger vi din epostadresse og/eller ditt mobilnummer. De som ikke har noen av delene vil få brev som før.

Vi trenger opplysninger om navn, postadresse, epostadresse og mobiltelefon.

Opplysningene kan sendes til stjordal.historielag@gmail.com

eller vanlig post til:
Stjørdal historielag
7501 Stjørdal

Eventuelt kan opplysningene noteres på et ark og leveres oss på et medlemsmøte, tur e.l.

Grasrotandelen

Som alle lag og foreninger er Stjørdal historielag også avhengig av inntekter for å drive sin virksomhet. Gjennom grasrotandelen har lokale lag og foreninger mulighet til å motta spillermidler.

For å kunne motta midler fra Grasrotandelen, må laget eller foreningen være registrert i Frivillighetsregistret, som er en del av Brønnøysundregistrene, og godkjent som grasrotmottaker.

Stjørdal Historielag er nå registrert i frivillighetsregisteret og vi anbefaler alle som spiller om å knytte seg til Stjørdal Historielag som grasrotmottaker. Dette er meget enkelt, gå til denne siden for å se hvordan det kan gjøres. Når du har gjort dette trenger du aldri mere tenke på det. Oppfordre gjerne alle du kjenner til å gjøre det samme.

Hele 5 % av det du spiller for går tilbake til det laget eller foreningen du har knyttet deg til. Spillene som er inkludert i denne ordningen er : Lotto, Vikinglotto, Keno, Joker, Tipping, Oddsen, Eurojackpot og Nabolaget.

Vil du se gamle nyheter så klikk her.