Velkommen til Stjørdal historielags nettsider!

Høsttur med Stjørdal historielag mandag 14. oktober

til Trondheim og Palmehaven

Høstmørket er kommet, vi har passert høstjevndøgn, og lysdagene blir stadig kortere. Det er godt å sitte i godstolen foran Tv-en.

Imidlertid inviterer vi alle våre medlemmer til en minnerik opplevelse i Trondheim. Denne gangen slår vi på stortromma og besøker Trondheims storstue, hotell Britannia. Her skal vi kose oss med en fortreffelig lunch-buffet i Palmehaven der vi nyter både kalde og varme retter, før vi avslutter med et fristende dessertbord. Etter et godt måltid får vi vite litt om restaureringen av hotellet og får en omvisning i hotellet.

Gode og mette begir vi oss ut på en kort byvandring omkring Trondheims torg og sidegatene deromkring. Vi har vært så heldige å få arkeolog Ian Reed som har ledet utgravingene på torget, som guide.

Som prikken over i-en skal vi besøke det sensasjonelle funnstedet for Klemenskirken. NIKU's arkeologer begynte utgravingene i området ved Søndre gate i september 2016.

Opprinnelig var Klemenskirken en middelalderkirke oppført i tre. Ifølge Snorres saga om Olav Tryggvasson, ble kirken bygget da Olav Tryggvasson anla Nidaros rundt 997. Under utgravingene ble en alterlignende struktur avdekket. Trolig ble hellig Olavs legeme plassert her etter at han ble tatt ut av graven året etter sin død.

Omvisningen vil vare ca 1 time alt etter været.

Oppmøtested:                  Ved Stjørdal torg (holdeplassen)

Tidspunkt for avreise:   Mandag 14. oktober kl 10.30 presis

Pris:                                    kr 500,- alt inkludert. (For ikke medlemmer kr 650)

Påmelding:                        Bjørn Schefte mobil 90 26 22 11 eller 74 82 48 15

Påmeldingsfrist:              Snarest mulig og senest 11. oktober

Vi gir våre medlemmer førsteretten for påmelding. Historielaget tar forbehold om fulltegning av turen. Plassene blir reservert etter hvert som bestillingene kommer inn. Ikke nøl, ring straks du har bestemt deg.

Velkommen til en trivelig tur!

StyreWeb

Historielaget vil snart ta i bruk administrasjonsløsningen StyreWeb. For dere som medlemmer betyr det at dere ikke lenger vil motta informasjon i form av brev fra oss.

Informasjon vil nå bli sendt som SMS (melding på mobiltelefon) og som epost. Dette vil være svært arbeidsbesparende for oss i forhold til tidligere distribusjon.

For de av dere som er medlemmer av Stjørdal Seniorforum vil StyreWeb være kjent fra før - de bruker samme løsning. Har dere installert appen Gnist vil dere få informasjon både fra Historielaget og Seniorforum der.

For at dette skal fungere godt er vi avhengig av et medlemsregister med korrekt mobilnummer og epost for de som har det. Det er derfor viktig at dere melder fra om endringer som skjer. Vi vil om kort tid sende ut en melding der dere selv kan kontrollere og endre deres egne opplysninger.

Åpent møte
temaet er Luftfart

Egil Weiseth forteller fra sitt opplevelsesrike liv som jager- og helikopterflyger.

Kaffepause.

Etter pausen overtar Hans Olav Løkken med sitt foredrag "Værnes" - bundet sammen gjennom episoder og hendelser.

Ole Vig vgs. tirsdag 19. mars kl. 1900

Inngang kr 100,- (trekning av gevinster på inngangsbilletten).

Velkommen til en interessant kveld.

Værnes kirke
- en kulturskatt i stein og tre

Den nye boka om Værnes kirke er nå i salg i bokhandlene.
Den kan også kjøpes direkte fra Stjørdal historielag

Fagfolk innen mange områder har deltatt i dette forsknings- og bokprosjektet.
Det har gitt oss mye ny kunnskap om kirka. Med dendrokronologi har vi fått datert nøyaktig når de forskjellige deler av takkonstruksjonen ble bygd. Andre har tatt for seg Værnes kirkes plass og betydning i middelaldersamfunnet.

Les mere om boka her.

Utsendelse av informasjon til medlemmene.

Vi har i alle år brukt brev for å sende ut informasjon til våre medlemmer. Med ca 200 medlemmer vil dette koste oss ca 2200 kroner i porto hver gang.
For å spare oss dette har vi benyttet egne lokalkjente "postbud" for distribusjon. Det er også mye arbeid og utgifter med kopiering, legging i konvolutter osv.
Alt i alt en tungvindt og arbeidskrevende metode.

For å gjøre dette enklere og rimeligere for oss ønsker vi å gå over til distribusjon via epost og/eller melding på mobiltelefon.
For å få til dette trenger vi din epostadresse og/eller ditt mobilnummer. De som ikke har noen av delene vil få brev som før.

Vi trenger opplysninger om navn, postadresse, epostadresse og mobiltelefon.

Opplysningene kan sendes til stjordal.historielag@gmail.com

eller vanlig post til:
Stjørdal historielag
7501 Stjørdal

Eventuelt kan opplysningene noteres på et ark og leveres oss på et medlemsmøte, tur e.l.

Grasrotandelen

Som alle lag og foreninger er Stjørdal historielag også avhengig av inntekter for å drive sin virksomhet. Gjennom grasrotandelen har lokale lag og foreninger mulighet til å motta spillermidler.

For å kunne motta midler fra Grasrotandelen, må laget eller foreningen være registrert i Frivillighetsregistret, som er en del av Brønnøysundregistrene, og godkjent som grasrotmottaker.

Stjørdal Historielag er nå registrert i frivillighetsregisteret og vi anbefaler alle som spiller om å knytte seg til Stjørdal Historielag som grasrotmottaker. Dette er meget enkelt, gå til denne siden for å se hvordan det kan gjøres. Når du har gjort dette trenger du aldri mere tenke på det. Oppfordre gjerne alle du kjenner til å gjøre det samme.

Hele 5 % av det du spiller for går tilbake til det laget eller foreningen du har knyttet deg til. Spillene som er inkludert i denne ordningen er : Lotto, Vikinglotto, Keno, Joker, Tipping, Oddsen, Eurojackpot og Nabolaget.

Vil du se gamle nyheter så klikk her.